Terme Topolšica

Priljubljena termalna destinacija Terme Topolšica zaradi zdravilne termalne vode, ki ima blagodejen učinek na zdravje in splošno počutje telesa, vsako leto privabi številne obiskovalce. Njena lokacija ustvarja edinstveno priložnost za sprostitev in preživljanje časa v objemu čudovite narave.

Notranji in zunanji bazeni

Notranji in zunanji bazen s termalno vodo nudita priložnost za rekreacijo in sproščanje. Terme Topolšica slovijo po blagodejnih učinkih, ki jih ima termalna voda na telo in pomoč pri rehabilitaciji.

Savne in wellness

Sprostite se v finskih ali infrardečih savnah, ki pospešijo prekrvavitev in pomagajo iz telesa odstraniti toksine. Poleg tega vam terme Topolšica nudijo tudi druge wellness storitve.

V idiličnem mestu ob vznožju Uršlje gore, ki se nahaja v Zgornji Savinjski dolini, so že stari Rimljani odkrili in uporabljali vrelec termalne vode.

Kot turistična destinacija se kraj omenja že v 16. stoletju, ko so ga zaradi zdravilnih učinkov, ki se jih pripisuje termalni vodi, obiskovali od blizu in daleč.

Po koncu druge svetovne vojne se je na lokaciji začel turizem hitro razvijati, danes pa terme Topolšica spadajo med najboljše terme v Sloveniji.

Terme Topolšica so odlična destinacija za družinski oddih, saj vam je v okolici na voljo bogata ponudba različnih aktivnost, tako za otroke, kot tudi odrasle.

Poleg bazenov, wellnessa in drugih dejavnosti, ki jih ponujajo terme Topolšica, se v bližini nahaja tudi Velenjsko jezero z urejeno plaži in velikim vodnim igriščem.

Lahko se odpravite tudi na pohod po okoliških hribih ali pa se s kolesom odpravite odkrivati lokalne znamenitosti.

Terme Topolšica so sicer le ena izmed številnih termalnih destinacij v Sloveniji, vendar zaradi svoje bogate ponudbe spadajo med najboljše terme v Sloveniji.

Blagodejni učinki, ki se jih pripisuje termalni vodi so eden izmed glavnih razlogov, da so terme Topolšica že dolga leta izjemno priljubljena destinacija.

Zmanjševanje bolečin v sklepih in mišicah, spodbuda prekrvavitve, olajšanje stresa, boljša kakovost kože, okrepljen imunski sistem in blagodejno delovanje na bolezni dihal so le nekateri izmed pozitivnih učinkov, ki jih ima termalna voda lahko na naše telo.

Za vse, ki okrevajo po operativnih posegih, različnih boleznih ali poškodbah, so terme Topolšica odlična izbira.

Bazeni s termalno vodo prijetno blažijo bolečine kolen, sklepov, kolkov in hrbtenice, ter pomagajo pri lažjem gibanju telesa.

Zaradi občutka breztežnosti v vodi se sklepom omogoči, da se popolnoma sprostijo in tako pomaga pri procesu okrevanja.

Druge zanimivosti

Topolšica je zaradi svojih term in okolice, bogate z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, priljubljena destinacija za vse, ki si želijo sprostitve stran od mestnega vrveža in priložnost, da odkrivanje številnih naravnih lepot.

Velenjsko jezero

Velenjsko jezero zagotovo spada med bolj priljubljene in razburljive turistične destinacije v Sloveniji in je zagotovo vredno obiska v vsakem letnem času.

Savinjska dolina

V osrčju Slovenije se nahaja Savinjska dolina, ki je znana po slikovitih gričih, planinah, rekah in bogati ponudbi različnih aktivnosti na prostem.

Smučišče Golte

Večkrat nagrajeno smučišče svojim obiskovalcem nudi kar 12 kilometrov urejenih smučarskih prog, ki so primerne tako za začetnike, kot tudi izkušene smučarje.

Mozirski gaj

V tem čudovitem parku se lahko sprehodite med številnimi gredicami pisanih cvetlic, dreves in drugih lepot. Vredno obiska tudi pozimi, ko vas bo navduševalo na tisoče lučk.

Velenjski grad

Eden izmed najlepše ohranjenih Slovenskih gradov v sebi skriva 10 stalnih razstav lokalne zgodovine.

Muzej usnjarstva

Spoznajte zgodovino in pregled usnjarstva ter kako je v preteklosti potekalo življenje v Šaleški dolini.

Hiša mineralov

V Velenju lahko obiščete tudi obsežno geološko zbirko mineralov iz področja Slovenije in celega sveta.

Grad Vrbovec

Spoznajte zgodovino gozdarstva, lesarstva in življenja furmanov, olcarjev, žagarjev in drugih prebivalcev.

Apartmaji Topolšica vas vabijo na nepozaben oddih v bližini term Topolšica

Uživajte v sproščujočem oddihu v objemu narave, brez vsakdanjih skrbi in se povsem prepustite počitku.

DOSEGLJIVI SMO NA

Scroll to Top